‘Amsterdamse kinderen hebben betere leefstijl’

Goed nieuws. Wat blijkt? Steeds minder kinderen in Amsterdam zijn te zwaar. In de afgelopen drie jaar is het percentage kinderen met overgewicht en obesitas gedaald van ruim 27.000 naar 24.500 kinderen. Dit blijkt uit de ‘Staat van gezond gewicht en leefstijl van Amsterdamse kinderen’ over de periode 2012-2015.

In 2013 bleek dat 21 procent kinderen in Amsterdam overgewicht had. Omdat dit in de rest van het land op 13 procent lag, maakte de gemeente met het programma ‘Zo blijven wij gezond’ werk van een gezondere leefstijl. Het percentage in de hoofdstad ligt nu op 18,5 procent.

Slaapproblemen

Uit het onderzoek blijkt dat kinderen in de basisschoolleeftijd minder vaak suikerhoudende drankjes drinken en meer bewegen. Ze drinken meer water en thee.

Ruim een kwart van de pubers kampt met slaapproblemen. Omdat slaap ook een belangrijke factor is bij het behouden van een gezond gewicht, is de gemeente bezig een programma op te zetten om goed slapen te bevorderen.

Lees ook:Goed nieuws: minder te dikke kinderen in Amsterdam
Lees ook:Overgewicht bij kinderen R’dam blijft stabiel
Lees ook:Te dik? Ik niet hoor!
Lees ook:Rotterdam bestrijdt overgewicht bij kinderen met succes
Lees ook:Gezondere leefstijl blijft erg lastig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>