Rode Kruis lanceert rampenwebsite ikbenveilig

logoHet Nederlandse Rode Kruis heeft een rampenwebsite gelanceerd waarop getroffenen in geval van een ramp of calamiteit snel contact kunnen leggen met hun naasten. Via de mobiele telefoon of sms is dat vaak moeilijk, maar het lukt wel via internet op een smartphone. Websites zoals ikbenveilig.nl zijn inmiddels succesvol ingezet bij rampen en calamiteiten in Amerika en Australië, liet het Rode Kruis dinsdag weten.

,,Bij rampen of calamiteiten blijven familie en vrienden vaak lang in onzekerheid over het welzijn van hun naasten die mogelijk getroffen zijn. Om dit proces te versnellen, lanceren wij deze rampenwebsite”, zegt een woordvoerster van het Rode Kruis.

Zij zegt dat in een noodsituatie aan je naaste laten weten dat je ongedeerd bent, veel onzekerheid kan wegnemen. ,,Bovendien is contactherstel met familie of andere verwanten een belangrijk onderdeel van de hulpverlening van het Rode Kruis. ,,In een noodsituatie ligt het mobiele telefoonverkeer vaak plat, maar is mobiel internet via het 3G-netwerk of wifi wel vaak beschikbaar. Zo kunnen slachtoffers via hun smartphone een persoonlijk bericht op de site plaatsen en dit verspreiden via hun Facebook-, Twitter- of LinkedIn-account.

Lees ook:‘Facebook en Twitter kunnen levens redden’
Lees ook:EHBO app meer dan 320.000 keer gedownload
Lees ook:Shocking: eenderde EHBO’ers niet bereid tot reanimatie
Lees ook:Rode Kruis wil Burgerhulp
Lees ook:Heb jij je EHBO? Het Rode Kruis wil jou!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>