Kwaliteit personeel verpleeghuis slecht

grappigDe Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) maakt zich zorgen over de kwaliteit van personeel en medicatieveiligheid in verpleeg- en verzorgingshuizen. Dat zegt de IGZ naar aanleiding van een reportage die omroep MAX donderdagavond uitzendt, meldt De Telegraaf.

De kwaliteit van de verpleeghuiszorg is zo slecht dat de veiligheid van veel cliënten in gevaar loopt, stelt de omroep. Zo zou in 98 procent van verpleeghuizen de medicatieveiligheid niet op orde zijn. Ook zou er in veel verpleeghuizen onbevoegd personeel rondlopen en werden vrijheidsbeperkende maatregelen niet volgens de regels uitgevoerd.

De IGZ zet vraagtekens bij de statistische methode van de omroep en stelt dat vooral wat ‘minder presterende’ verpleeghuizen zijn bekeken. ,,Niettemin hebben we zorgen over kwaliteit en opleidingsniveau van personeel.”

Lees ook:Medicatieveiligheid in zorginstellingen is onvoldoende
Lees ook:Alle operaties in Limburgs ziekenhuis opgeschort
Lees ook:Beste verpleeghuis van Nederland staat in Friesland
Lees ook:Forse onderbezetting in zorginstellingen deze zomer
Lees ook:De bezem moet door vieze ziekenhuizen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>