EenVandaag: Nieuw vleesschandaal

nvwaEr is opnieuw een vleesschandaal in Nederland. Bij slachthuis Van Hattem Vlees in Dodewaard is paardenvlees gevonden in partijen rundvlees. Dat bedrijf leverde onder meer vlees aan de supermarkten Deka, Deen en Vomar, meldt EenVandaag.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft partijen vlees van het bedrijf preventief geblokkeerd en doet onderzoek. Het zou in totaal gaan om enkele tonnen vlees.Tijdens een strafrechtelijk onderzoek van de opsporingsdienst van de NVWA was paarden-DNA aangetroffen in vier partijen rundvleessnippers van het slachthuis.

Uit het onderzoek bleek ook dat de administratie van het bedrijf niet in orde is. De directie van Van Hattem Vlees wilde niet ingaan op de zaak. Een woordvoerder van het bedrijf liet weten dat men zich niet herkent in de beschuldigingen van de NVWA.

Lees ook:Schokkend nieuws over paardenvlees
Lees ook:Eet smakelijk: poepbacterie in barbecuepakketten
Lees ook:Resten medicijnen in paardenvleesmengsel
Lees ook:Ow jee…..Tijgermug ook aangetroffen in Almere
Lees ook:Opnieuw EHEC aangetroffen bij Nederlandse teler

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>