Nederlandse jongeren zijn echt gezond

Goed nieuws, want Nederlandse jongeren voelen zich gezond en zijn dat ook echt. Ze staan op een internationale ranglijst in de top 3 op het gebied van goede gezondheid. Ruim acht op de tien geeft aan zich gezond te voelen. Toch zijn er in Nederland problemen, met onder meer extreem drankgebruik, internetverslaving en overgewicht.

Dat blijkt uit de Verkenning Jeugdgezondheid, die is gemaakt in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid en uitgevoerd door het RIVM en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). De conclusies uit dit onderzoek zijn donderdag gepubliceerd.

In vergelijking met soortgelijk onderzoek van 10 jaar geleden blijkt dat de totale gezondheid van de Nederlandse jongeren, tussen 0 en 19 jaar, niet noemenswaardig is verbeterd of achteruitgegaan. Wel zijn er wezenlijke veranderingen op verschillende aspecten. Zo zijn de jongeren minder gaan roken en drinken, maar het aantal ziekenhuisopnames vanwege extreem drankgebruik nam wel flink toe. De babysterfte is gedaald, maar omdat er een groeiende groep zeer vroeg geboren kinderen is, zorgt dat voor extra gezondheidsrisico’s bij deze kinderen.

Lees ook:Nederlandse jeugd leeftijd steeds gezonder
Lees ook:Nederlandse kinderen zijn gezond en gelukkig
Lees ook:Gezonde mensen leven 14 jaar langer
Lees ook:Nederlandse jeugd voelt zich gezond
Lees ook:Flink zuipen is ‘cool’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>