Iets voor jou, weer goed leren slapen

ibis Sleep Academy_Toprak Yalciner_Karlijn Visser

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een goede nachtrust. Omdat een nachtje heerlijk slapen niet voor iedereen is weggelegd, organiseerde ibis op zondag 17 mei een Sleep Academy in ibis Rotterdam City Centre. Een middag en avond in het teken van slaap, dromen en ontspanning voor journalisten, bloggers en gasten van ibis. De focus van de dag lag op het creëren van goede slaapomgeving en slaapgewoontes, ontspannen voor het slapengaan en hoe je overdag je dromen kunt gebruiken.

Volgens onderzoek van psychofysioloog Gerard Kerkhof[1] kampt 49,2% van de jonge vrouwen met een slaapstoornis. Bovendien komt 30,4% van de Nederlanders niet aan de kritische ondergrens van zes uur slaap per nacht. Volgens professor Kerkhof dreigt het slaapgebrek een groot maatschappelijk probleem te worden.

Deze cijfers verontrusten ibis, waardoor de hotelketen besloot  om één dag en avond het hotel om te toveren tot ibis Sleep Academy. Tijdens deze dag gaven slaapexpert Raymond Cluydts, droomcoach Nicoline Douwes Isema en yoga instructrice Margje Huiden diverse tips & tricks om sneller en beter in slaap te komen en je eigen dromen te analyseren. ’s Avonds vonden er workshops plaats van Coco-Mat en Dr. Hauschka en de avond werd afgesloten met een bedtimestory van dichter Justin Samgar.

Top 5 voor een goede nachtrust volgens slaapexpert Raymond Cluydts:

1. Ritme in je slaap-waakpatroon

2. Afsluiten van de dag; relaxed naar bed

3. Alcohol, koffie en zware maaltijd weren

4. Comfortabele slaapomgeving

5. Indien je wakker wordt tijdens de nacht: blijf niet langer dan een half uur wakker liggen in bed

Een goede nachtrust is namelijk prioriteit voor ibis. Zo is er na jaren onderzoek een speciaal bed ontwikkeld, het Sweet Bed™ by ibis. Onderzoekers hebben de veerkracht van lattenbodems en de dichtheid van matrassen geanalyseerd; ze testten de zachtheid van dekbedden, de donzigheid van kussens en nog veel meer!

Dit bed is vanaf de pootjes tot en met de luxe topper, ontwikkeld door een team van ibis slaapexperts voor ultiem slaapcomfort. Bovendien heeft ibis ruime, comfortabele en aaneengesloten kamers waar gasten zich helemaal op hun gemak voelen. De nieuwe Sweet RoomTM by ibis is knus ingericht met stijlvol en modern meubilair en een hemelbed effect, allemaal in warme kleuren die het universum van het merk weerspiegelen. Het ontwerp, de vormen en materialen komen recht van de luxe hotels.

Alles is binnen handbereik en de kamers zijn duurzaam en functioneel ingericht om de wensen en behoeften van gasten tegemoet te komen. In bijlage vind je alle Tips & Tricks over slapen en dromen die tijdens de Sleep Academy aan bod kwamen.

Hieronder alvast een voorproefje:

3 tips & tricks voor het creëren van goede slaapgewoontes (van slaapexpert Raymond Cluydts)

1. Ontwikkel een stabiel slaap-ontwaakritme en varieer hier maximaal 1 uur in. Dutjes overdag verstoren je slaap-ontwaakritme en zullen je slaapbehoefte ’s avonds doen afnemen.

2. Lichaamsbeweging in de vroege namiddag heeft een positief effect op je slaap en net voor het slapengaan, helaas een negatief effect.

3. Neem een kleine snack voor het slapengaan, zeker als je vrij vroeg je avondmaaltijd hebt gegeten. Beperk cafeïne houdende dranken vanaf de vroege namiddag en alcohol na het avondeten weinig tot geen alcohol meer.

3 tips & tricks voor het creëren van een goede slaapomgeving (van slaapexpert Raymond Cluydts)

1. De twee “S”-en: De slaapkamer is bedoeld voor seks en slaap. Andere activiteiten zoals TV kijken of werken doe je best in een andere kamer.

2. Zorg dat je slaapkamer donker genoeg en dagelijks goed gelucht wordt. Het is beste om de kamertemperatuur wat koeler te houden, rond de 16-18 graden voor een frisse neus, voorhoofd, handen en voeten.

3. Bedding systeem: ondersteuning, drukverdeling en klimaat (vochtigheid en temperatuur) zijn essentieel voor een goede nachtrust. Zorg voor een goed bed, lattenbodem, matras en dekbed.

3 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over dromen (van droomcoach Nicoline Douwes Isema)

1. Als we wakker worden, onthouden we de meeste van onze dromen niet (of niet zo heel lang). Ben je veel met dromen bezig, bijvoorbeeld door erover te lezen, praten, of schrijven? Dan wordt de kans dat je veel dromen onthoudt groter.

2. Geur is de kickstart voor het brein: een lekkere geur kan helpen om het nachtelijk brein zijn creatieve gang te laten gaan. Omgekeerd werkt ook: als je wilt stoppen met piekeren over je dag, kan het helpen om een douche te nemen voor het slapengaan.

3. Een nachtje ergens over slapen werkt echt! In dromen heeft je verbeelding vrij spel, en dit kan gebruikt worden om problemen creatief op te lossen

 

Lees ook:Hoe beter je slaapt, hoe succesvoller je bent
Lees ook:Mobieltje naast bed verstoort nachtrust
Lees ook:Goede slaap is belangrijk voor je hart
Lees ook:‘Sociale media maken kind dik’
Lees ook:Slapen helpt emoties onthouden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Iets voor jou, weer goed leren slapen

  1. Last van slapeloosheid

    Hoe zit het met pillen innemen tegen slapeloosheid? Goed of slecht voor je? Ik gebruik zelf melatonine. Kan dat kwaad?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>