Mogelijk nieuw middel tegen asbestkanker

r

Prachtig nieuws dit, want artsen van het Erasmus MC in Rotterdam hebben mogelijk een nieuw middel gevonden tegen asbestkanker. Er loopt inmiddels een proef met negen patiënten. Dat schrijft het Erasmus MC op zijn site.

De eerste inspuitingen bij de proefpersonen zijn al toegediend. Het proefmiddel bestaat uit ‘getrainde’ dendritische cellen die de eigen afweer moeten helpen bij het opruimen van de kankercellen in het lichaam. Dendritische cellen zijn onderdeel van het immuunsysteem en controleren het lichaam voortdurend op ziekteverwekkers en lichaamsvreemde stoffen.

Een groot voordeel is dat dit middel amper bijwerkingen zal hebben, in tegenstelling tot een chemokuur, aldus het Erasmus MC.

In de wereld is helaas nog nergens genezing van asbest mogelijk. In ons land krijgen jaarlijks vijf- tot zevenhonderd mensen deze levensbedreigende longziekte. Velen van hen sterven binnen een paar maanden.

De negen proefpersonen zitten in een zogenoemde cleanroom, een uiterst schone laboratoriumruimte, op de dertiende verdieping van het universitair medisch centrum. Of er volgend jaar een vervolgstudie komt is nog niet duidelijk. Dit hangt ervan af of er geld voor is, aldus het Erasmus MC.

Lees ook:Succesvolle behandeling tegen asbestkanker
Lees ook:Kanker bestrijden via eigen afweer
Lees ook:Doorbraak in strijd tegen kwaadaardige huidkanker
Lees ook:Asbest gevaarlijker dan gedacht
Lees ook:Asbest veel gevaarlijker dan gedacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>