e-Sigaret ligt onder vuur…

Er bestaat een grote kans dat de overheid meer maatregelen gaat nemen tegen de elektronische sigaret (e-sigaret). Op dit moment wordt onderzocht hoe schadelijk de damp is voor de gezondheid bij meeroken.

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) wacht op de uitkomst van het onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In april hopen ze meer te weten.

18 jaar!

Van Rijn verdedigde daar zijn plan om de minimumleeftijd van achttien jaar in te voeren voor het kopen van de e-sigaret, net als bij alcohol en gewone sigaretten. Ook wil hij strengere eisen voor de ingrediënten van de vloeistoffen die worden verdampt.

Hij beschouwt de e-sigaret als minder schadelijk alternatief voor het roken met tabak. Maar hij wil voorkomen dat jongeren de e-sigaret als opstap zien om te gaan roken.

Lees ook:De E-sigaret: de eerste stap in stoppen met roken
Lees ook:‘De E-sigaret zou kankerverwekkender zijn dan ‘n normale sigaret’
Lees ook:Roken mag straks pas vanaf je 18e
Lees ook:‘Vanaf je 18e alcohol en tabak’
Lees ook:Aantal rokers stabiel, gebruik e-sigaret stijgt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>