Fajah Lourens steunt Voedselbank

fajah lourens voedselbank

Actrice, model en dj Fajah Lourens wordt de nieuwe ambassadrice van Stichting Kinderen van de Voedselbank. Lourens groeide op in een eenoudergezin en weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het voor kinderen kan zijn wanneer hun ouders niet of nauwelijks kunnen rondkomen.
De Stichting Kinderen van de Voedselbank zet zich voor zo’n 34.000 kinderen in die zijn aangesloten bij een voedselbank. De stichting hanteert hiervoor een uniek concept en geeft als enige organisatie in Nederland kledingpakketten uit voorzien van nieuwe kleding, nieuwe schoenen en leuk nieuw speelgoed. Kinderen krijgen twee maal per jaar zo’n pakket. Eenmaal met zomerkleding en een pakket voor de winter.

Na ontzettend leuk contact met Fajah voelde deze zich direct betrokken tot de kinderen waar de stichting zich voor inzet. Dit met reden, want Fajah heeft in haar jeugd ook te maken heeft gehad met armoede en weet dus hoe het is om afhankelijk te zijn van tweedehands kleding. Fajah zegt dan ook te begrijpen hoe erg is het is voor een kind om maatschappelijk te worden uitgesloten omdat ze er net even een tikje anders uitzien: ‘Ik heb het zelf allemaal meegemaakt en voel echt met deze kinderen mee.’

Fajah wilde maar onder één voorwaarde ambassadrice worden en dat was als ze niet alleen als leuk plaatje op de website kwam te staan, maar zich echt actief kon gaan inzetten voor de kinderen en de organisatie. Fajah wil de organisatie nog meer onder de aandacht brengen om zo het taboe op kinderarmoede bespreekbaar te maken en zich actief gaan bezig houden met fondsen werven en leuke acties voor de kinderen.

Stichting kinderen van de voedselbank zegt: ‘Wij zijn ontzettend blij met Fajah als het gezicht van de stichting en we zijn er van overtuigd dat we hierin een hele leuke samenwerking tegemoet gaan.’

Lees ook:Net zulke loeistrakke billen als Fajah Lourens dankzij haar motivatie-agenda
Lees ook:Problemen met de Voedselbank? Meld het!
Lees ook:Gulle gevers vergoeden gestolen cadeaus voedselbank
Lees ook:Ook in het najaar insmeren!
Lees ook:Vegetarisch kerstdiner voor Voedselbank Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>