Nederlander maakt zich weinig zorgen over zijn hart

Van de Nederlanders maakt slechts 56 procent zich zorgen over zijn hart. Als het om ouders en partner gaat, maken we ons meer zorgen, respectievelijk 65 en 61 procent. Nederlanders weten ook niet dat 80 procent van de hart- en vaatziekten te voorkomen is door een goede leefstijl.

Dat blijkt uit resultaten van de Nationale Hartmonitor, een initiatief van Becel. Het onderzoek werd uitgevoerd door TNS NIPO.

Een groot deel (89 procent) zou zijn gedrag willen veranderen om vijf jaar langer te leven. Maar tussen willen en doen zit vaak een kloof. Volgens Anke Oenema van het Erasmus MC, is gedrag moeilijk te veranderen omdat het vaak een ingesleten gewoonte wordt.

De helft van de Nederlanders weet niet dat sommige vetten juist gunstig zijn voor hart en bloedvaten. Weinig mensen beseffen het risico van hart- en vaatziekten en de mogelijkheid om deze te voorkomen. Een op de drie mensen in Nederland overlijdt aan hart- en vaatziekten.

De meeste mensen zijn niet bewust bezig met de gezondheid van hun hart. Becel maakt zich zorgen om de gezondheid van de Nederlandse harten en gaat daarom voorlichting geven onder het motto 'Hou van je hart'.

Bron: gezondheidsnet.nl

Lees ook:Hart gemiddeld vijf jaar ouder
Lees ook:Hartstichting: Becel Pro-activ wél effectief
Lees ook:Ook minister Schippers in het rood voor Hartstichting
Lees ook:Nederlander onderschat risico’s hoog cholesterol
Lees ook:Kennis Nederlander over hart- en vaatziekten verbeterd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>