Nederlander onderschat risico’s hoog cholesterol

Slechts een vijfde van de Nederlanders weet dat een verhoogd cholesterol de kans op hart- en vaatziekten vergroot. Daarbij heeft 70 procent geen idee hoe hoog zijn of haar cholesterol is. Dat blijkt uit de resultaten van de tweede Hartmonitor.

Nederlanders denken dat hart- en vaatziekten hoofdzakelijk worden veroorzaakt door overgewicht, roken en ongezond eten. Een relatie met cholesterol leggen ze bijna nooit.

Toch is een meerderheid wel nieuwsgierig naar de cholesterolwaardes. Dat slechts een enkeling deze ook daadwerkelijk laat meten, komt vooral omdat Nederlanders denken dat het wel goed zit (37 procent) of omdat ze het teveel moeite vinden (32 procent).

Op de vraag of Nederlanders een gratis priktest in de supermarkt zouden waarderen, antwoordt een meerderheid dit wel te zien zitten. Vooral het gemak van zo'n cholesterolmeting spreekt aan. Een derde van de Nederlanders heeft een te hoog cholesterol.

In de westerse wereld overlijdt ongeveer een op de drie mensen aan hart- en vaatziekten.

Bron: gezondheidsnet.nl 

Lees ook:”Goed’ cholesterol verlaagt kans op hartaanval niet’
Lees ook:Strijd tegen cholesterol opvoeren
Lees ook:Gratis cholesteroltest voor alle Nederlanders
Lees ook:Goed cholesterol verlaagt mogelijk risico op darmkanker
Lees ook:Nederlander maakt zich weinig zorgen over zijn hart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>