Impotentie verdubbelt kans op hartaanval

Mannen die kampen met impotentie hebben 2 keer zoveel kans op een hartaanval. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek aan de Duitse Universität des Saarlandes.

Voor de studie werden 1519 mannen met vaat- en hartproblemen 5 jaar lang gevolgd. Zowel aan het begin van de studie als na 2,5 jaar vroegen de onderzoekers of de mannen last hadden van impotentie.

Mannen die daar last van hadden, bleken 2 keer zoveel kans te hebben om een hartaanval te krijgen of eraan te sterven. Ook hadden ze 10% meer kans op een beroerte.

Volgens de onderzoekers wordt er te weinig naar de oorzaken van impotentie gekeken. Geneesmiddelen worden voorgeschreven zonder naar de dieperliggende oorzaak te zoeken.

Zodra de geneesmiddelen werken, wordt de dokter niet meer geraadpleegd met alle gevolgen vandien. De hart- en vaatproblemen die aan de basis liggen, worden vergeten.

Impotentie heeft te maken met een verstoorde bloeddoorstroming in de penis. Het kan dus een vroeg teken zijn van vernauwde slagaders.

Bron: hln.be

Lees ook:Sla nooit je ontbijt over
Lees ook:Miskraam verhoogt kans op hartinfarct
Lees ook:Cholesterolverlagers voorkomen hartaanval
Lees ook:Zwaarlijvigheid stimuleert prostaatkanker
Lees ook:Mexicaanse griep verhoogt kans op hartaanval

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>