‘Gratis cholesterolverlager bij fastfood’

Een groep Britse wetenschappers is helemaal losgeslagen. Ze adviseren fastfoodketens om gratis een cholesterolverlager te verstrekken bij een hamburger of portie friet!

Volgens een studie van de Londense dokter Darrel Francis en zijn collega’s kunnen de statines – net zoals ketchup of mayonaise – worden aangeboden als aanvulling bij het menu. Alsof ketchup hetzelfde is als een medicijn, dat niet alleen voordelen, maar ook bijwerkingen kent…

De medicijnen remmen de aanmaak van cholesterol in het lichaam, wat zorgt voor een een vermindering van de kans op hart- en vaatziekten.

De verhoging van een cardiovasculair risico door het eten van een cheeseburger en het drinken van een milkshake wordt na de inname van een statinetablet geneutraliseerd volgens de observaties van de Londense artsen.

Zij waarschuwen er wel voor dat je met het slikken van de statines niet alle nadelige gevolgen voor de gezondheid van het eten van friet en hamburgers wegneemt. Beter is het om voedingsmiddelen met een hoog vetgehalte te vermijden.

‘Maar we hebben geconcludeerd dat met het innemen van een statine de kans op een hartaanval wordt verminderd met hetzelfde percentage als een verhoging van de kans bij het eten van fastfood’, aldus de onderzoekers.

Statines zijn zo goedkoop dat de wetenschappers niet uitsluiten dat fastfoodketens de cholesterolverlagers in de toekomst gratis aanbieden aan hun klanten.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Rotterdam doet gratis friet in de ban
Lees ook:Statines lijken te beschermen tegen geheugenverlies
Lees ook:Korting op ‘gezond frietje met ketchup’
Lees ook:Hoge dosis statine: grotere kans op diabetes
Lees ook:Zoektocht naar gezonder fastfood

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Gratis cholesterolverlager bij fastfood’

  1. MetaBool

    Dat statines de kans op hart- en vaatziekten verminderen door cholesterolverlaging wordt wel vaker beweerd maar dat is notoire inzin. Pardon, daar is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor, maar dat komt op hetzelfde neer. Er zijn ook artsen die operatiepatiënten vol willen kieperen met statines, omdat het cholesterol na een operatie enorm stijgt. Natuurlijk, bij een aanslag op je gezondheid heb je enorm veel van het stresshormoon cortisol nodig, waarvoor cholesterol de grondstof is. Door cholesterolvermindering ontneem je het lichaam mogelijkheden tot herstel. Dombo’s. Noemen zich academici maar gedragen zich als verlengstukjes van de farmaceutische industrie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>