Rotterdam doet gratis friet in de ban

Je wist het misschien nog niet, maar in Rotterdam kun je gratis friet krijgen. Wie een door de gemeente gesubsidieerde Rotterdampas heeft, krijgt eenmalig een gratis hamburger bij McDonalds en het hele jaar lang gratis friet bij aankoop van een burger. Soms vraag je je af waar we in dit land mee bezig zijn!

Bijna de helft van de Nederlanders heeft overgewicht. Jaarlijks worden miljoenen euro’s besteed aan de preventie en behandeling van overgewicht. En Rotterdam lokt haar burgers naar de MCDonalds door gratis friet weg te geven!

Nu wordt de traktatie dankzij D66 godzijdank afgeschaft. Maar het erge is dat dat niet zonder slag of stoot is gegaan. Er zijn namelijk nogal wat politieke partijen in de Maasstad die het betutteling vinden als de weggeefactie wordt afgeschaft.

Weet je wat betutteling is? Zeggen dat iemand geen friet mág eten. Maar daarvan is hier geen sprake. Het gaat  niet om de vraag of je het moet verbieden, maar of je het eten van fastfood moet stimuleren door het gratis weg te geven. En dat staat volgens mij haaks op het preventiebeleid van de overheid op het gebied van overgewicht!

Lees ook:Voedsel met “de gele M” is lekkerder
Lees ook:Calorieën tellen bij McDonald’s
Lees ook:‘Gratis cholesterolverlager bij fastfood’
Lees ook:Ongezond eetpatroon draagt bij aan diabetes
Lees ook:McDonalds en Coca-Cola geloofd voor hun strijd tegen overgewicht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rotterdam doet gratis friet in de ban

  1. Voipmedia

    Is inmiddels aangetoond dat een frietje op zijn tijd ongezond is?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>