En wéér eten we meer vis

Aan de ‘norm’ van tweemaal vis in de week komen we nog lang niet. Maar de gemiddelde Nederlander eet wel elk jaar een beetje meer vis. In 2010 aten we gemiddeld 3,6 kilo vis, dat is 1% meer dan in 2009. Dit blijkt uit de consumptiecijfers vis, schaal- en schelpdieren van onderzoeksbureau GfK. Vooral verse vis is steeds meer in trek.

92% van de Nederlanders zet wel eens vis op tafel. En dat is een goede ontwikkeling vindt het Voedingscentrum, want vis hoort thuis in een gezond eetpatroon. ‘Om de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen, eet je 2 keer per week vis, waarvan ten minste 1 keer per week vette vis, zoals haring, zalm, makreel of sardines.’

Populaire vissoorten zijn haring, kabeljauw, gerookte zalm en makreel en mosselen. Ook tonijn in blik was populair in 2010. Vis wordt in driekwart van de gevallen in de supermarkt gekocht, de viskraam wordt steeds meer een plek waar je ter plekke een (broodje) vis eet.

Volgens het Visbureau vindt de consument het ook steeds belangrijker dat vis op een verantwoorde manier wordt gevangen en verwerkt. ‘Drie jaar geleden gaf de helft van de viskopers aan duurzaamheid belangrijk te vinden. Inmiddels is dit percentage gestegen naar 80%,’ aldus Mirjam Hendriks, interim manager van het Nederlands Visbureau.

Bron: Visbureau

Lees ook:‘Nieuwe haring dit jaar heel vroeg’
Lees ook:We eten meer vis
Lees ook:Minder vis op het bord door de recessie
Lees ook:‘Eten van vette vis voorkomt geheugenverlies’
Lees ook:Eet-vis-wijzer voor gezonde én duurzame vis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>