Melk baat én schaadt het hart niet

Dat melk goed is tegen hart- en vaatziekten kan niet zomaar worden gesteld. Dat schrijven wetenschappers van de universiteit van Wageningen en Amerikaanse collega’s in een gezamenlijke verklaring. Aanleiding is eerder onderzoek van de Wageningen Universiteit (WUR) naar de effecten van melk op hart- en vaatziekten. In een persbericht schreven de onderzoekers eind vorig jaar dat melk goed is voor hart- en bloedvaten.

Maar een van de auteurs, de Amerikaanse Walter Willett eiste onlangs dat het persbericht zou worden ingetrokken omdat de onderzoeksgegevens verkeerd geïnterpreteerd zouden zijn. Later liet hij die eis varen.

Samen zijn ze nu tot een nieuwe verklaring gekomen, waarin ze schrijven dat op basis van deze studie geen aanbevelingen gedaan kunnen worden over de consumptie van melk.

Overigens gaat de zaak die de Stichting Wakker Dier bij de Reclame Code Commissie aanspande tegen de WUR gewoon door. Volgens Wakker Dier is het onderzoek door de   zuivelindustrie gefinancierd en is het daardoor misleidend. Deze zaak dient binnenkort.

Bron: De Telegraaf

 

Lees ook:Persbericht over relatie melk en hartziekten afgezwakt
Lees ook:Melk is goed voor je hart
Lees ook:Goed bezig: we eten minder vlees
Lees ook:Melk verlaagt kans op hart- en vaatziekten
Lees ook:Melk verlaagt kans op hart- en vaatziekten wél

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Melk baat én schaadt het hart niet

  1. Pingback: Melk verlaagt kans op hart- en vaatziekten wél | Gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>