Melk is goed voor je hart


Melk is gezond. Wie regelmatig melk drinkt heeft 20% minder kans om te overlijden aan hart- en vaatziekten of een beroerte. Dat schrijven Britse wetenschappers in het Journal of the American College of Nutrition.

Maar melk is niet alleen goed voor hart- en bloedvaten. De wetenschappers van de universiteiten van Reading (Engeland) en Cardiff (Wales) gaan nog een stapje verder door te beweren dat melk beschermt tegen de ontwikkeling van vrijwel elke ziekte, met uitzondering van prostaatkanker.

De wetenschappers bestudeerden 324 studies naar de gezondheidseffecten van melk. Dat melk ongezond zou zijn, is in die studies niet terug te vinden, aldus de onderzoekers.

De voordelen zijn vele malen groter dan de nadelen en het melk zou de kans op overlijden aan veelvoorkomende aandoeningen met 15 tot 20% verminderen.

Volgens Professor Ian Givens van de Reading University heeft melk meer te bieden dan enkel sterke botten en het helpen van kinderen en jongvolwassenen bij de groei.

‘Onze resultaten tonen heel duidelijk aan voor wat betreft het aantal doden aan hart- en vaatziekten, beroertes en darmkanker, er sterke aanwijzingen zijn dat het risico op overlijden daalt als gevolg van de consumptie van melk.’

Bron: Daily Mail

Lees ook:Melk verlaagt kans op hart- en vaatziekten
Lees ook:Melk is kennelijk niet goed voor elk…
Lees ook:Melk verlaagt kans op hart- en vaatziekten wél
Lees ook:Kaas en melk niet schadelijk voor je hart
Lees ook:Melk baat én schaadt het hart niet

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Melk is goed voor je hart

  1. MetaBool

    Dergelijke ‘onderzoeken’ rammelen vaak aan alle kanten. Er is maar een manier om erachter te komen of melk hartklachten kan voorkomen en dat is een RCT, dwz. dat je bij twee overeenkomende groepen mensen de ene groep wel en de andere groep geen melk geeft. Dat moet je dan jaren en jaren volhouden om conclusies te kunnen trekken. Natuurlijk kleven hier vele nadelen aan zodat meestal naar epidemiologie gegrepen wordt als onderzoeksmiddel, waar doorgaans het een en ander op af te dingen valt. Als zo’n onderzoek met een ‘boodschap’ gedaan wordt, bijvoorbeeld in opdracht van de zuivelindustrie, zie je meestal dat er wat al te gemakkelijk sprake is van ‘jumping tot conclusions’.

      /   Reply  / 
    1. MetaBool

      O, een onderzoeker die melk als gunstig voor ‘sterke botten’ bestempelt is in mijn ogen sowieso verdacht. Melk ontkalkt namelijk het lichaam.

        /   Reply  / 
  2. Ineke

    Als je een hart hebt drink je geen melk!

    Er zijn talloze onderzoeken die uitwijzen dat dierenmelk niet goed is voor mensen, helaas is het zo dat kinderen via de moeder meestal dierlijke producten zoals vlees binnen krijgen, en als ze dierenmelk drinken dat doen van veganistisch (planten) etende dieren dat is dan de reden waarom het er enige aspecten aan zitten die dan helaas gezond lijken om dat de moedermelk ook doordrenkt is van dierlijk bestanddelen en de schadelijke effecten die daarbij horen, dan kun je wel nagaan hoe gezond kinderen zullen worden als de mensen stoppen met de dierlijke producten!
    het blijft hoe dan ook toch zo dat moedermelk voor mensen baby’s geschikt is en dierenmelk voor de dieren daar komt nog bij dat melk voor baby’s is en niet voor volwassenen, als kinderen hun tandjes krijgen stopt de aanmaak van lactase, (een enzym om melk te kunnen verteren) en horen ze vast (plantaardig) voedsel te gaan gebruiken omdat er helaas vaak over gegaan op koeienmelk en wordt het imuunsysteem van de kinderen ondermijnd of moet ik zeggen nóg meer ondermijnd dan al gebeurt is via het vlees eten van de moeder en de voeding via de navelstreng,en borstvoeding (als ze die al krijgen) de schadelijke gevolgen daarvan worden zeer ernstig onderschat, deze hele melk promotie is alleen om de melkplas te kunnen slijten, en ik vind het dan ook zeer teleurstellend en zelfs uit den boze dat omwille van een klein beroepsgroep de hele gezondheid van vele wordt kapot gemaakt, dat er geprobeerd wordt dieren zo te verknutselen om tot het goed lijkt maar er niets natuurlijks en goeds over is.terwijl er zo’n goede gezonde plantaardige versies zijn.
    het is ook al wetenschappelijk aangetoond dat kinderen die geen dierenmelk drinken een hogere intellegentie hebben veel gezonder zijn, en de zogenaamde voordelen voor het hart en bloedsomloop komt alleen omdat de mensen via de melk de dierlijke eigenschappen ovenemen en grotere bloedvaten en hart krijgen, dat is een zeer tijdelijk effect en/of leid tot harten zie net zo groot zijn als het koeienhart (hartfalen) en dat kan toch niet de bedoeling zijn.of er meer en meer dierendelen in de mens getransplanteerd moeten worden? waar houdt het op tot we allemaal hoeven en horens krijgen? Naast alle schade aan de gezondheid van de mens en geest van de mensen is het houden van dieren erg verkwistend er is gemiddeld 10 kg gezond hoogwaardig meer voor mensen dan voor grasetende koeien geschikt voedsel, nodig voor 1 kg dierlijk product, en van 50 tot 150 liter schoon drinkwater, dat is precies wat ze in de derde wereld tekort komen. daarom is er een nog steeds toenemende verwoestijning waardoor er daar zo’n brandende hitte is en er niets meer groeit, en op andere plaatsen niets meer groeit door de ijzige kou, stoppen we met de dierlijke producten dan lees goed stijgt de gemiddelde wereld temperatuur (die is nu 14 graden celcius en dat is te koud) komt wereldwijd alles weer vanzelf in balans smelten de ijskappen en krijgen we overal een prettige gemiddelde temperatuur met de juiste hoeveeheid regen omdat er dan meer water verdampt, het ‘goede broeikas effect’ dan hoeven huizen niet meer verwarmd of gekoeld te worden, en de wereld wordt op een natuurlijke manier weer groen met gezond voedsel voor de mensen en niet voor miljarde dieren. dan pas is er genoeg water om voor iedereen goede sanitaire voorzieningen te creëren, etc.
    mét dierlijke producten zal dat nooit mogelijk zijn omdat dan de oppervlakte van 4 aarbollen nodig zal zijn.
    Daarbij komt de uitstoot van CO2 en vooral methaangas wat 20 x schadelijker is dan CO2 en natuurlijk is het erg afschuwelijk voor de dieren die van gedwongen geboorte een levenslang misbruikt te zijn tot het slachthuis uitgebuit worden terwijl het zoveel beter zonder de veestapel kan, waarom zet de argrarische sector niet meer in op dierproductvrije landbouw dat is de normale cyclus uit de natuur en vooral zonder de veestapel is er een veel lagere opbrengst per Hectare aan gewas nodig om de mensen te voeden ook hoeft er dan niet zo’n uitputtend vorm van allerbouw bedreven worden. en met behulp van plantaardige compost, mulching en groenbemesting, een goede gezonde opbrengst die nagenoeg gelijk is aan akkerbouw mét dierlijke mest zonder de schadelijke bijkomstigheden. en kunnen boeren prettiger werken en weer echt respect gaan krijgen als voeselverzorgende sector en niet zoals nu zo vaak de wederzijdse slavernij is of burger, boer, dierenvrienden, gezondheidszorg, en milieubeweging elkaar alleen maar tolereren en zelfs verschrikkelijk met elkaar in een gevecht verwikkeld te zijn.

    Ik durf te stellen dat nagenoeg alle ziektes in mens, dier en milieu voor komt uit het dierlijk producten gebruik. en zelfs al zou dat niet zo zijn is het niet nodig en zelfs onethisch om via dierenleed zo’n verkwistende omweg te maken om aan voedsel te komen.

    Meer plantaardig consumeren is de beste oplossing voor alles en veel makkelijker en smakelijker dan je denkt!

      /   Reply  / 
  3. MetaBool

    Melk ontkalkt. Hoe zou een olifant aan zulke gigantische botten komen? Door melk te drinken? Die fabel wordt vooral door de zuivelindustrie in stand gehouden. Als je sterke botten wilt met behulp van een koe dan moet je haar mee uit wandelen nemen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>