Peuters niet overleden aan Mexicaans griepvaccin

Onderzoek heeft geen relatie aangetoond tussen de dood van twee peuters en hun inenting met het vaccin tegen de Mexicaanse griep kort daarvoor. Dat heeft het centrum voor bijwerkingen Lareb woensdag bekendgemaakt.

Het Lareb stelde het onderzoek vorige week in toen bleek dat de twee vlak na de eerste vaccinatie met het Mexicaans griepvaccin waren overleden. Een 2-jarige jongen overleed anderhalve dag na de vaccinatie. Onderzoek wees uit dat hij al was besmet met de griep.

Een 3-jarige jongen stierf vijf dagen na de vaccinatie aan een hartaandoening. Het centrum stelde vorige week het onderzoek in.

Volgende week begint de tweede vaccinatieronde voor kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot en met 4 jaar en gezinsleden van baby’s onder de 6 maanden.

De Europese registratieautoriteit EMEA maakte deze week bekend dat de kans op (lichte) bijwerkingen na tweede prik groter is dan na de eerste inenting. In de meeste gevallen gaat het om koorts, pijn en zwelling op de prikplek en geen eetlust.

Lees ook:Onderzoek naar overlijden 2 kinderen na Mexicaanse griepprik
Lees ook:Kwart van gevaccineerden heeft last van Mexicaanse griepprik
Lees ook:Tweede griepprik bij kinderen veroorzaakt meer bijwerkingen
Lees ook:Discussie over aantal bijwerkingen Mexicaanse griepprik
Lees ook:Bijwerkingen Mexicaanse griepprik vallen mee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>