Kinderen hebben is gezond

Kinderen hebben is goed voor je gezondheid! Ouders hebben minder kans op hart- en vaatziekten, kanker, alcoholisme en dodelijke ongevallen. Maar dat geldt niet voor elke ouder…

Het aantal kinderen speelt namelijk een rol. Twee kinderen zijn perfect, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Bij minder dan 2 of geen kinderen is de sterftekans licht verhoogd. Vermoedelijk omdat de ouders dan minder aandacht aan hun eigen gezondheid besteden. Meer dan 2 kinderen is ook weer niet ideaal: dat zorgt vaak voor emotionele stress en financiële problemen, wat de gezondheid negatief beïnvloedt.

De wetenschappers denken dat bij 2 kinderen het evenwicht tussen het stressniveau en de nodige steun het best bewaard wordt. Overigens waren ouders met 3 kinderen wel het gelukkigst van alle ouders.

Eén of geen kinderen hebben is het ongezondst. Deze mannen en vrouwen hadden het meest kans van iedereen om te sterven aan een gezondheidsaandoeningen. Vooral alcoholisme was bij deze groep een groot probleem.

De groep ouders met 4 of meer kinderen voelt duidelijk de negatieve effecten van de stress, socio-economische nadelen en levensstijl die hoort bij een groot gezin. ‘Deze negatieve effecten wegen duidelijk niet op tegen de voordelen van een gezin’, aldus onderzoekster Emily Grundy.

Voor vrouwen heeft het hebben van veel kinderen wel 1 belangrijk voordeel. Zij hebben beduidend minder kans op borstkanker, iets wat overigens al langer bekend is.

De resultaten komen uit een studie onder 1,5 miljoen Noorse mannen en vrouwen geboren tussen 1935 en 1968. Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Social Science & Medicine reports.

Lees ook:Kinderen vaker ziek door stress ouders
Lees ook:Carrièrevrouw heeft twee keer zoveel kans op hartinfarct
Lees ook:Genen spelen rol bij probleemgedrag peuter
Lees ook:Vermijd stress tijdens de zwangerschap!
Lees ook:Gestresste ouder zorgt voor dikke kinderen

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Kinderen hebben is gezond

  1. neuzel

    zegt meer over het gedrag van de ouders.

    minder stabiele mensen willen gewoon niet meer kinderen.
    of het is gewoon een (on)gelukkige bekomstigheid.
    mensen met drie kinderen hebben in de meeste gevallen zeker wel twee kinderen ‘gepland’.
    zijn bezig met het indelen en plannen van hun leven. IMO.
    leven ook inderdaad wat gezonder en met kinderen blijf je wel in beweging.
    ja,.. en ze maken je gelukkiger!!!

      /   Reply  / 
  2. Eddie

    Wat een onzin onderzoek .Welke factoren spelen allemaal een rol bij gezondheid en gelukservaring , bovendien moet je bij zo’n onderzoek een constante hebben die er niet is want hoe vergelijk je twee mensen met elkaar qua gezondheid ? Bovendien lijkt het nu alsof het aantal kinderen bepalend is voor de aanleg voor alcoholisme e.d. Wat willen de onderzoekers hiermee bereiken ? Verloren moeite lijkt me dit .

      /   Reply  / 
  3. christl

    Ik ben een moeder van vier kinderen ,ben heel gelukkig en fier op mijn gezin,heb je nu één of meerdere kinderen het ligt aan de op voeding die aan je kinderen geeft (liefde,aandacht,enz)als je dat doet heb je geen stres enz;kinderen kunnen je heel veel liefde geven en dat is goed voor je hartje en ze houden je in beweging is dat niet gezond

      /   Reply  / 
  4. vesmassen

    wat een onnozel artikel, de schrijfster van dit stuk had zeker niets beters te doen !
    Dit soort schrijfsels zijn goed voor stomme wijven bladen zoals “de flair”

      /   Reply  / 
  5. Rob Roy

    Weer zo’n geëmacipeerde trut die niet weet wat ze met haar tijd moet doen. Ja, en dan ga je maar één of ander flauwekul stukje de wereld inslingeren. Raar wijf, ga eens iets zinnigs doen en val anderen niet lastig met je onzinverhaal.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>