Jeugd is niet geïnteresseerd in gezond eten

Tieners zijn niet geïnteresseerd in gezonde voeding. Ze beginnen zich er pas druk over te maken als de dik dreigen te worden. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Wageningen. Over duurzaam voedsel hoef je het al helemaal niet te hebben: dat is onbekend of iets voor later.

De wetenschappers ondervroegen 650 jongeren tussen de 12-16 jaar. Voedsel blijkt jongeren amper bezig te houden. Ze eten buitenshuis wat ze lekker vinden of wat ze van hun ouders mee naar school hebben gekregen.

Dat betekent volgens de onderzoekers dat bij het aanleren van bewust gezond eten een belangrijke rol is weggelegd voor de ouders en de de school.

Hoewel ze zich in een periode bevinden waarin ze gaan experimenten met eten, meer gaan snacken en meer maaltijden gaan overslaan, blijkt tegelijkertijd uit eerder onderzoek dat de meeste jongeren heel behoudend zijn in hun voedselkeuze.

Ze eten toch vooral dat wat de pot schaft, wat hun ouders ze voorzetten dus. Of dat ze op school aangeboden krijgen. Scholen kunnen invloed uitoefenen door het aanbod in de kantine gezonder, duurzamer en tevens aantrekkelijk te maken.

Maar, zo waarschuwen de Wageningse onderzoekers: het kopen in de kantine moet wel een traktatie blijven, want anders nemen ze het eten van huis mee of gaan ze naar de horeca rondom de school of naar de supermarkt.

Bron: WUR

Lees ook:Scholen zijn maar moeilijk gezond te krijgen
Lees ook:Afspraken over gezondere kantine op scholen
Lees ook:Ouders willen afspraken met school over gezonde snacks en minirokjes
Lees ook:Ziekenhuisrestaurant serveert veel te zout eten
Lees ook:Het is gezond als kinderen zelf fietsen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>