Vrouwen gruwen van slanke vaas


Ja, je leest het goed. Wij vrouwen schijnen heel ongelukkig te worden van het kijken naar een slanke vaas! We voelen ons dan namelijk nog ontevredener met ons uiterlijk.

Dat blijkt uit onderzoek van promovenda Debra Trampe van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij concludeert dat vrouwen die ontevreden zijn over hun lichaam zich nog dikker voelen bij het zien van een dunne vaas. Vrouwen vergelijken zich volgens haar niet alleen met andere vrouwen, maar ook met objecten.

Trampe onderzocht hoe vrouwen die ontevreden zijn over hun lichaam reageren bij het zien van een dunne of een dikke vaas. "De vrouwen die de dikke vaas te zien kregen, behielden hetzelfde lichaamsbeeld", bertelt Trampe. "De vrouwen die de dunne vaas zagen, voelden zich andien nog ontevredener."

Uit dit onderzoek blijkt volgens Trampe dat ook objecten sociale vergelijkingsprocessen kunnen oproepen. "Mensen vergelijken zichzelf dus niet alleen met elkaar, maar ook met allerlei voorwerpen die lichaamsvormen suggereren."

Bron: telegraaf.nl 

 

Lees ook:Dikke modellen of dunne modellen?
Lees ook:Een op drie vrouwen heeft last van eetbuien
Lees ook:Onderzoek naar nut van screening dunne darmkanker
Lees ook:Meeste vrouwen vinden zichzelf te dik
Lees ook:Premie aanvullende verzekering bron van ergernis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>