Emo-eter gaat zware maand tegemoet

Voor emo-eters is december een zware maand. De feestdagen roepen vaak zulke hoge spanningen op dat veel mensen de koelkast induiken om zich onbedaarlijk vol te stoppen en op die manier hun negatieve emoties de baas te worden.

Dat zegt Joanna Kortink, auteur van het boek Eerste hulp bij eetbuien. Volgens haar zijn de feestdagen de moeilijkste periode voor mensen die bij negatieve emoties naar eten grijpen. ‘Voor de gespecialiseerde therapeuten, diëtisten en andere hulpverleners is december de drukste tijd van het jaar’, zegt ze in het Algemeen Dagblad.

Naar schatting 1 procent van de Nederlanders kampt met eetbuien, die veelal ontstaan uit gevoelens van frustratie, verdriet en onmacht. De feestdagen leveren wat dat betreft veel stress op. De meeste mensen die kampen met deze stoornis zijn vrouwen.

Wie last heeft van emo-buien hoeft zeker niet bij de pakken neer te zitten, want het is te behandelen. Daarvoor is het volgens Kortink van belang dat je jezelf afvraagt waarom je steeds naar eten grijpt. ‘Wat is de reden dat je steeds naar eten grijpt? Wat zijn de achterliggende oorzaken? Je moet stilstaan bij hoe je jezelf saboteert.’


Lees ook:Universiteit Twente start onderzoek effect mindfulness
Lees ook:Langere openingstijd Depressielijn tijdens kerst
Lees ook:Meer hartaanvallen tijdens kerst en Nieuwjaar
Lees ook:‘Vrouwen hebben problematische relatie met voeding’
Lees ook:Relatiestress vergroot kans hartaanval

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>