Relaxen is goed voor de lijn

Vrouwen die willen afvallen, moeten leren ontspannen, zo blijkt uit een tweejarig onderzoek aan een Nieuw-Zeelandse universiteit. De Belgische Krant Het laatste Nieuws maakt er meteen ‘Relaxen maakt mager’ van, maar dat is nou weer een beetje te kort door de bocht.

Toch beweren de Nieuw-Zeelandse onderzoekers dat vrouwen die ontspannen zijn, niet alleen slanker zijn, maar ook gelukkiger en gezonder.

De vrouwen die aan het onderzoek meededen, werden in 3 groepen verdeeld. De ene groep volgde een programma van yoga, visualisatie en meditatie, de tweede groep richtte zich op lichaamsbeweging en voeding en de derde groep ging uitsluitend met hun voeding aan de slag.

Alle drie de groepen vielen af, maar de meest opvallende resultaten werden in de eerste groep geteld.

Zij verloren op lange termijn meer kilo’s en voelden zich psychologisch gezien, ook veel sterker. De onderzoekers geloven dat, bij minder stress, de drang naar vet voedsel en snoep, afneemt.

Lees ook:Een kopje koffie en wat sporten beschermen tegen huidkanker
Lees ook:Vegetariërs wegen minder
Lees ook:Nederlandse vrouw heeft grotere kans op kanker
Lees ook:Bel je slank!
Lees ook:Lymepatiënten niet gebaat bij lange antibioticakuren

1 Reacties // Reageer

One thought on “Relaxen is goed voor de lijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>