Dr. Frank: ‘diëtisten moeten op bijles’

Dieetgoeroe Dr. Frank laat zich niet zomaar kisten. Nadat deze week uit onderzoek bleek dat diëtisten over het algemeen niet veel zien in zijn afvalmethode, sloeg hij keihard terug in de Twentse Courant: ‘Diëtisten lopen hopeloos achter.’

De Hengelose internist die inmiddels 150.000 exemplaren heeft verkocht van zijn boek ‘Gezond slank met dr. Frank’, zegt verbijsterd te zijn over het niveau van de diëtist in Nederland.

De arts is van mening dat ze hun literatuur niet kennen. ‘Ze zijn jaren geleden van de hogeschool gekomen en weten eenvoudigweg niet wat er speelt. Terwijl al twee jaar bekend is dat de resultaten met koolhydraatarme voeding groot zijn bij overgewicht en mensen met suikerziekte. Dat is voor iedereen na te zoeken op de website van het kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg. Daar staat het zwart op wit op pagina 73.’

Bovendien stelt hij dat de diëtisten niet naar hun cliënten luisteren. ‘Die zijn wel tevreden met het Dr Frank-dieet, omdat ze bij de diëtiste nooit afvielen’, sneert hij in de krant.

Dr. Frank wil met de Universiteit Wageningen bijscholing verzorgen op het gebied van voedingsleer voor diëtisten in Nederland.

Lees ook:Diëtisten niet blij met Dr. Frank-dieet
Lees ook:Gezond slank met Dr. Frank een bestseller
Lees ook:Op gewicht blijven met Dr. Frank
Lees ook:Helpt het dieet van Dr. Frank écht?
Lees ook:Aantal gevallen van diabetes in Nederland stijgt niet

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Dr. Frank: ‘diëtisten moeten op bijles’

  1. Yvonne Lemmers, diëtiste met Grip op Koolhydraten

    Dr.Frank,
    Geweldig hoe u optreedt tegen de gevestigde orde!
    De koolhydraatarme boodschap wordt eindelijk gehoord in Nederland.
    Een burgerinitiatief voor andere voedingsvoorschriften en afschaffen van het Ik-Kies-Bewust logo lijkt me een hele goede zet.
    U met al uw medewerkers en Telegraaf-lezers om u heen moet dat zeker lukken.

    Al jarenlang volg ik als eigenwijze onafhankelijke diëtiste mijn eigen koolhydraatbeperkte weg met inmiddels heel veel tevreden medelijners. Mijn boek is voor velen een soort bijbeltje geworden. En op mijn forum (al sinds 2007) is zeer veel informatie, steun, recepten te halen met inmiddels een eigen “Grip Op Koolhydraten-denktank” met hele interessant onderwerpen zoals: ziek van suiker, en het Duivelse Graandilemma.
    Mensen (GOK-kers) worden zo hun eigen dieetgoeroe!

    Dr. Frank, alleen jammer dat u nog het gebruik van aspartaam en andere zoetstoffen toestaat (ook in uw eiwitshakes). En onbegrijpelijk om mensen na 10 weken weer aan de koolhydraten en de vetarme zeer koolhydraatrijke ontbijtkoek over te leveren. Koolhydraatverslaafde mensen blijven gevoelig voor koolhydraten en voor je het weet is het oude vetarme koolhydraatrijke eetpatroon met LIGHT producten weer dagelijkse kost met honger, overeten en weer meer lichaamsvet tot gevolg.
    Grip op Koolhydraten, daar draait het om!

      /   Reply  / 
  2. Angela van Doremalen

    Jaja, Dr. Frank promoot ook een DIEET, en Yvonne Lemmers een EETWIJZE. Niks nie weer aankomen als je op je streefgewicht bent, gewoon doorgaan met iets grotere porties, verder niks veranderen! Is dat goed, of is dat goed??

      /   Reply  / 
  3. Arno Wingen

    Geweldige reactie van Dr. Frank. Eiwitrijk, koolhydraat arm dieet, geeft gewoon super resultaat. Dus inderdaad een goed idee om dietisten bij te scholen.

    Ook een mooie reactie van de commenter boven mij, Yvonne Lemmers. Ik begrijp ook niet dat mensen weer terug mogen gaan grijpen op ontbijtkoek.

    Overigens word ik nog altijd voor gek verklaard als ik zeg dat granen NIET goed voor je zijn. Fijn dat er mensen zijn die het ook snappen :-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>