Hoe ouder, hoe ongelukkiger met overgewicht

Klagen, klagen en nog eens klagen. Maar iets doen aan je overtollige kilo’s? Nee, dat kost ons te veel moeite. Met als gevolg dat er elk jaar een kilootje bij komt en we als maar dikker en dikker worden. En ongelukkiger. Want uit een enquête onder lezeressen en websitebezoekers van Mijn Geheim en Valtaf.nl blijkt dat vrouwen met overgewicht steeds ongelukkiger worden naarmate hun leeftijd vordert. Ze verliezen domweg de controle over hun gewicht.

Bijna 1200 vrouwen met overgewicht vulden de enquête in waarin hen werd gevraagd hoe zij in verschillende levensfasen hun gewicht ervaren.

De meeste vrouwelijke respondenten met overgewicht geven aan dat ze in de periode waarin hun kinderlichaam veranderde in een vrouwenlichaam ontevreden waren over hun  gewicht. Toch meent tweederde dat zij destijds een gezond gezicht hadden. En graag zouden ze hun figuur van toen terug hebben. Een op de 3 vrouwen die zichzelf nu te dik vindt deed in de puberteit al aan de lijn.

Een paar jaar later neemt dat fors toe tot maar liefst 85% van de respondenten. Maar helaas lukt dat niet erg soepel en verliezen de jongvolwassenen de controle over hun gewicht. Bijna de helft (48%) lukt het niet om het dieet vol te houden en maar liefst  71% zegt last te hebben van het jojo-effect.

Van de vrouwen die trouwen wordt 46% dikker en de geboorte van het eerste kind brengt voor 47% van de vrouwen gewichtsproblemen met zich mee.

Na het 35ste levensjaar is het aantal ontevreden vrouwen verder gestegen tot maar liefst 90%. Ook in deze fase wagen de vrouwen zich aan een poging tot het volgen van een dieet, maar het afvallen gaat moeizaam. 63% van de vrouwen zegt zelfs ongelukkig te zijn door haar gewichtsproblemen.

Op dit moment vindt 85% van de respondenten zichzelf te dik.

Bron: Valtaf.nl

Lees ook:Een op drie vrouwen heeft last van eetbuien
Lees ook:Shocking: meer dan 50% van de Nederlanders heeft overgewicht
Lees ook:Goede voornemens werken wél
Lees ook:Afvallers raken de tel kwijt
Lees ook:‘Vijf kilo afvallen verkleint kans op borstkanker’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hoe ouder, hoe ongelukkiger met overgewicht

  1. Janneke

    Natuurlijk worden vrouwen ongelukkig door overgewicht. Ik kan er zelf over meepraten. Toen ik alsmaar groeide in het aantal kilo’s ging ik mij steeds onzekerder en ongelukkiger voelen.
    Voor mij was het een maand geleden dat ik definitief de knop heb omgezet. Ik zocht hulp en met behulp van Ladyline ben ik aan het afvallen geslagen. En met succes, in de eerste maand ben ik al 5 kilo kwijt. Vooral de begeleiding die ik krijg vanuit Ladyline is zeer goed. Ik hoop in de toekomst nog zo’n 20 kilo te verliezen en ben er van overtuigt dat dit gaat lukken.
    Ik ben nog steeds onzeker maar nu ik kilo’s aan het verliezen ben ga ik me wel stukje bij beetje gelukkiger voelen.

    De vrouwen die ook willen afvallen wil ik aanraden eens te kijken op http://www.ladyline.nl/

      /   Reply  / 
  2. A. Oppenheim

    Ook in de grote supermarkten is en was veel voedsel niet in orde.
    Die verwording is al een paar jaar aan de gang. Data kloppen niet want onder die data is het voedsel vaak al aan het verschimmelen of aan het bruisen.
    Ook is het brood vaak al een dagje ouder,vooral in de ochtend.

    Het is een vorm van verloop die kennelijk niet wordt opgemerkt door de mensen die eindverantwoordelijk zijn voor de veiligheid van hun voedsel.

    Ik heb een broodroostertje gekocht en let beter op dan vroeger. Het is niet anders.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>