Afvallers raken de tel kwijt

Een gebrek aan motivatie is de belangrijkste reden dat dieetpogingen mislukken. Veel afslankers hebben al zo vaak geprobeerd om af te vallen dat ze niet eens meer weten hoeveel dieetpogingen ze hebben gedaan. Dat blijkt uit een enquête van de afslanksite valtaf.nl.

Vaak weten ze niet eens waarom een dieet mislukt. Het mislukt gewoon, zegt 33% van de 700 Nederlanders die de enquête invulden. 

Deze mislukkingen gaan echter niet ten koste van het vertrouwen in de dieetpoging, meer dan de helft blijft optimistisch en is elke keer weer overtuigd dat de volgende afslankpoging wél gaat slagen.

De meest gekozen dieetmethode blijkt gezonder eten en meer bewegen te zijn, maar liefst 71% geeft hier de voorkeur aan. Het geeft ook het beste resultaat: de deelnemers aan de enquête verloren er gemiddeld tussen de 5 en 15 kilo mee.

Afvallen met behulp van een specifieke dieetmethode zoals Weight Watchers of Atkins is nauwelijks meer populair.

Maar ja, dat eeuwige volhouden. Dat is het lastigste. Bijna iedereen (94%) komt weer aan na het dieet. Het is dus niet het afvallen dat moeilijk is, dat kan iedereen. Op gewicht blijven, dát is de kunst!

Bron: valtaf.nl

Lees ook:Eigen bijdrage van 10 euro geen drempel voor diëtist
Lees ook:Hoe ouder, hoe ongelukkiger met overgewicht
Lees ook:Een op drie vrouwen heeft last van eetbuien
Lees ook:Wat is het beste dieet?
Lees ook:Nederlandse vrouw durft niet in bikini

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Afvallers raken de tel kwijt

  1. MetaBool

    Goed verhaal? Staat er iets nieuws in, dan? Verreweg de meeste mensen hebben er geen enkel benul van waar overgewicht door veroorzaakt wordt. Dat is toch de kern van dit verhaal? De meeste ‘deskundigen’ weten evenmin wat de oorzaken van overgewicht zijn en kletsen uit hun nek, ongeacht of tot hun vakgebied behoort of niet. Wat ligt er toch in vredesnaam meer voor de hand dan met man en macht die oorzaken te achterhalen?
    |
    Decennialang wordt ons al geadviseerd om minder te eten en meer te bewegen, minder calorieën en minder verzadigd vet naar binnen moeten werken. De resultaten liegen er niet om. We eten 20 procent meer groente en fruit dan in de zeventiger jaren, terwijl we 25 procent meer bewegen. Zijn we daar slanker mee geworden? Integendeel, aanzienlijk zwaarder zelfs!
    |
    Ook als we de balans opmaken van de afgelopen vijf jaar, waarin het Convenant Overgewicht van Paul Rosenmöller zich moest bewijzen zette deze tendens door. We leven steeds ‘gezonder’ maar worden desondanks zwaarder.
    |
    Het is verbijsterend dat er nauwelijks aandacht is voor de oorzaken van overgewicht. De overheid, verreweg de meeste wetenschappers, voedingsdeskundigen, artsen en diëtisten, vrijwel iedereen volgt de gebaande paden van energiebalans (je eet meer dan je verbrandt), calorieën beperken en minder vet eten. Dom, want het zou na die ruim dertig jaar toch duidelijk moeten zijn dat die richtlijnen juist tot meer overgewicht leiden.

      /   Reply  / 
  2. Joyce

    Zeker een goed verhaal, klopt ook helemaal! Het is de kunst om een realistisch dieet te gaan volgen, dat je ook op de lange termijn kunt volhouden.

    Ik heb zelf al ontelbare keren meegedaan aan een dieet. Binnen een paar weken meerdere kilo’s eraf, maar na een tijdje kwam elke gram er weer bij op.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>