‘Weight Watchers effectiever dan dieetadvies huisarts’

Afvallen met Weight Watchers is 3 keer zo efficiënt als het volgen van een professioneel dieetadvies van de huisarts. Dat blijkt uit internationaal onderzoek.

De onderzoekers volgden ruim 770 volwassenen met overgewicht in Groot-Brittannië, Duitsland en Australië. De helft van hen bezochten sessies van het afslankingsprogramma Weight Watchers, de andere helft werd naar de huisarts gestuurd voor advies.

Na een jaar hadden degenen die het puntensysteem op basis van calorieën van Weight Watchers volgden, gemiddeld 6,7 kg verloren. Dit in vergelijking met 3,3 kg in de andere groep. De deelnemers hadden ook 3 keer meer kans om 10% van hun gewicht te verliezen. Dat is wat algemeen wordt aanbevolen om de kans op hart- en vaatziekten en diabetes te verkleinen.

Hoewel de studie betaald werd door Weight Watchers, verzekeren de onderzoekers dat dit geen invloed heeft gehad op de onderzoeksresultaten.

Toch is de uitkomst niet heel verrassend. Deelnemers aan het Weight Watchers dieet komen wekelijks bij elkaar. Zij worden dan eerst gewogen om te kijken of hun dieetpoging de laatste week succesvol is geweest. Tegelijkertijd krijgen ze les over gezonde voeding en over de werking van het puntensysteem, waarbij voedingsmiddelen punten krijgen op basis van de hoeveelheid calorieën die ze bevatten.

Je hebt als deelnemer dus aan de ene kant een stok achter de deur door de terugkerende weegsessie en je wordt ook nog eens elke week gestimuleerd om vol te houden.

De onderzoekers wilden vooral weten of de resultaten in verschillende landen met verschillende gezondheidssystemen – in Groot-Brittannie wordt Weight Watchers bijvoorbeeld door de overheid vergoed – hetzelfde zijn.

Het feit dat dit zo is, is volgens hoofdonderzoekster Susan Jebb het bewijs dat de methode van Weight Watchers ook gebruikt kan worden in andere ontwikkelde landen met een westerse levensstijl.

Weigth Watchers is opgericht in 1963 en in circa 30 landen actief.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Probeer Weight Watchers Online nu 1 week gratis
Lees ook:Man ziet Weight Watchers wel zitten
Lees ook:Dieet van twee dagen effectiever dan de hele week lijnen
Lees ook:Nepsigaret vergroot kans op stoppen met roken
Lees ook:Afvallen helpt bij slaapstoornis

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “‘Weight Watchers effectiever dan dieetadvies huisarts’

  1. Jan

    In de bron van dit artikel staat vermeld dat het onderzoek gefinancieerd is door weight watchers zelf. Hier is per definitie sprake van belangenverstrengeling. Het is onterecht dat dit niet in het bovenstaande artikel vermeld wordt. Een meer kritische houding zou bij deze publicatie gepast zijn.

      /   Reply  / 
    1. Amber

      Goed lezen! Het staat er wel. Overigens is het niet ongebruikelijk dat bedrijven dergelijk onderzoek sponsoren. Je kunt je afvragen of dat wenselijk is. Aan de andere kant mág je van wetenschappers verwachten dat ze onafhankelijk te werk gaan. Geen geld = geen onderzoek.

        /   Reply  / 
  2. Marjan de Vries

    Bij Zorg&Zekerheid wordt ook een groot deel vergoed, waardoor het uiteindelijk niet duur is.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Probeer Weight Watchers Online nu 1 week gratis | Gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>