Dikke buik vaak oorzaak van erectieproblemen

Mannen met erectieproblemen zouden eerst hun eigen levensstijl eens goed onder de loep moeten nemen vóór ze naar het welbekende blauwe pilletje grijpen. Dat zegt Eric Meuleman, hoogleraar Urologie bij het VU medisch centrum in Amsterdam. Volgens Meuleman is te veel buikvet in heel veel gevallen de oorzaak van de erectieproblemen.

Een goede levensstijl is daarom van doorslaggevend belang om dit seksuele probleem bij mannen ‘met buikjes’ te verhelpen. Naast overmatig buikvet spelen ook ander factoren, zoals psychische problematiek, een rol bij erectiestoornissen.

Meuleman: ‘Te veel buikvet is slecht voor je bloedvaten. Je bloedvaten zijn essentieel voor het tot stand komen van een erectie. Bij een erectie vult het zwellichaam zich heel snel met bloed. Dus een probleem met je bloedvaten heeft een negatief effect op je erectie.’ Mannen zouden daarom aan een betere conditie moeten werken.

Mannen leven nog altijd ongezonder dan vrouwen. Ze eten slechter en drinken en roken meer. Bij mannen tussen de 50 en 60 jaar heeft één op de tien last van een erectiestoornis.

Bron: Sp!ts

Lees ook:Eerste Viagra-condoom komt eraan
Lees ook:Erectiestoornis en hartkwaal gaan samen
Lees ook:De ‘Erectietruck’ komt naar Nederland
Lees ook:Dikke buik ‘ziet’ geen vet
Lees ook:Mannen hebben grotere kans om aan kanker te sterven

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Dikke buik vaak oorzaak van erectieproblemen

  1. Erectieproblemen

    Ja kan ik best geloven dat je met een dikke buik de risico op erectieproblemen loopt.

    Het is inderdaad niet zo goed voor je bloedvaten wat nodig is om de nodige portie bloed naar je penis te stuwen voor een erectie te verkrijgen.

      /   Reply  / 
  2. Erectiestoornissen

    Een dikke buik en erectieproblemen hebben inderdaad veel met elkaar te maken. Als je dikker bent gaan je bloedvaten slechter functioneren waardoor er minder bloed naar je penis stroomt en dus erectiestoornissen geeft. Gezond leven is hier de boodschap tot succes.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>