We worden niet zo oud als andere Europeanen

De levensverwachting vsan Nederlanders stijgt minder dan in de meeste andere Europese landen. Nederlandse vrouwen worden gemiddeld 80,9 jaar oud en mannen 76,2 jaar. Daarmee komen we niet boven het gemiddelde van de Europese Unie uit. Volgens minister Hoogervorst komt dat vooral doordat oudere Nederlanders eerder sterven dan in andere landen. Internationaal slaan we een beter figuur als het gaat om het aantal overlijdensgevallen tussen de 15 en 50 jaar. Dat komt vooral doordat in het buitenland meer jongeren overlijden door ingevallen: in het verkeer, maar ook daar buiten.

Het is volgens de minister niet duidelijk waarom in Nederland de levensverwachting minder stijgt dan in andere landen. Leven Nederlanders nu zoveel ongezonder leven dan andere Europeanen? Of is Nederland een ongezond land om te leven? Om dat te achterhalen moet nog veel onderzoek worden verricht. Hoogervorst zegt wel te weten wat de belangrijkste doodsoorzaken in ons land zijn: hart- en vaatziekten en kanker, gevolgd door longaandoeningen, diabetes, psychische klachten en aandoeningen aan het bewegingsapparaat.

Bron: minvws.nl

Lees ook:Levensverwachting stijgt harder dan gedacht
Lees ook:Roken kost jaren van ons leven
Lees ook:Vrouwen leven 4,4 jaar langer dan mannen
Lees ook:Man met jongere vrouw leeft langer
Lees ook:Minder vrouwen met psychische klachten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>