Ziekenhuisapparatuur kán gevaarlijk zijn

De Inspectie voor de Gezondheidszorg stuurt maandag een circulaire rond aan ziekenhuizen dat gebruik van bepaalde apparatuur van de Duitse fabrikant Dräger gevaren kan opleveren.

In het Academisch Medisch Centrum in Maastricht onderging begin deze maand een vrouw een kijkoperatie aan haar borst, waarna weefsel bij het dichtschroeien van de wond met behulp van de apparatuur van Dräger verbrandde.

Dat kwam doordat slangen met zuurstof en kooldioxyde waren verwisseld. Dräger beweert al in 2004 te hebben gewaarschuwd dat verwarring bij deze installatie mogelijk is, maar het ziekenhuis in Maastricht zegt deze brief niet te hebben gekregen.

De Inspectie gaat nu uitzoeken wat er precies gebeurd is, aldus een woordvoerder na een bericht in het Nederlands Dagblad. De brief die Dräger inmiddels heeft overlegd, is er een zonder aanhef en kenmerken.

Bron: trouw.nl 

 

Lees ook:Inspectie niet verrast door mogelijke besmetting bloed
Lees ook:Drie klinieken gebruikten geen verboden borstimplantaten
Lees ook:Omstreden maagchirurg hangt zielig verhaal op
Lees ook:Ziekenhuis Maastricht weigert patiënten
Lees ook:Ziekenhuis verwisselde mogelijk sperma

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>