Roep om vergunning voor plastisch chirurgiekliniek

De Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) hebben het licht gezien. De brancheorganisatie van privéklinieken willen niet langer in een kwaad daglicht gesteld worden door malafide klinieken voor plastische chirurgie.

Daarom eisten plastisch chirurgen en privéklinieken gisteren in de Volkskrant dat minister Klink van VWS met betere regelgeving en verplicht toezicht voor klinieken komt.

Misstanden als vorige week in de Silhouet-klinieken in Weert en Breda – die door de Inspectie voor de Gezondheidszorg een operatieverbod opgelegd kregen omdat de situatie in de operatiekamers onveilig zou zijn – moeten daarmee in de toekomst worden voorkomen.

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) werkt momenteel aan een keurmerk voor privéklinieken dat eind 2010 werkzaam moet zijn. Maar daarmee kunnen ‘malafide’ klinieken niet worden aangepakt, omdat ze niet verplicht zijn mee te doen.

Een privékliniek voor onverzekerde zorg beginnen is in Nederland heel simpel; je hebt er geen vergunning voor nodig. Ook is er nauwelijks toezicht en controle en dat is natuurlijk onvoorstelbaar.

Het is te hopen dat minister Klink na alle misstanden in de afgelopen jaren ook wakker is geworden en klinieken voortaan verplicht om een vergunning aan te vragen.


Lees ook:Verplichte registratie privéklinieken
Lees ook:Opnieuw plastisch chirurg onder vuur
Lees ook:Leidraad voor veilige cosmetische ingrepen
Lees ook:1 op 3 Nederlanders heeft voorkeur voor privékliniek
Lees ook:De Dag van de Plastische Chirurgie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>