Spiritueel medium bejubelt Koninginnedagdrama


Soms zou je willen dat je mensen de mond kon snoeren. Zoals het spiritueel medium Gabriela Gaastra. Volgens haar diende de mislukte aanslag in Apeldoorn op Koninginnedag een hoger doel…

Gaastra ziet de aanslag van Karst T. als een collectief inwijdingsritueel waardoor het ’Christusbewustzijn’ kan doorbreken, meldt Trouw.

En nog erger: De slachtoffers hebben volgens haar zelf voor hun lijden gekozen, ze noemt hen ’ware Ridders in de Orde van Oranje-Nassau’, omdat ze de Koninklijke familie voor onheil behoed zouden hebben. Om misselijk van te worden!

Het pijnlijke aan de kwestie is dat de vrouw esoterische nascholingscursussen geeft die worden vergoed door zorgverzekeraars als CZ, Aegon, Achmea, Menzis en Ohra. En die zitten nu flink met de handen in het haar.

Menzis reageert afstandelijk door te zeggen dat zij zich niet bezighouden met de inhoud van de boodschaop van het spiritueel medium. Dat is altijd makkelijk!

Gelukkig toont CZ meer verantwoordelijkheid door de beweringen ‘smakeloos’ te noemen. De Tilburgse verzekeraar laat het er niet bij zitten en gaat het medium om opheldering te vragen.

Het zou de zorgverzekeraars sieren als ze dat allemaal doen. Wat mij betreft mogen ze de vergoeding zelfs stopzetten.

Ik wens – via mijn ziektekostenpremie – niet graag mee te betalen aan esoterische nascholingscursussen (moeten die überhaupt vergoed worden?) van iemand die dergelijke walgelijke en misselijke denkbeelden uitdraagt.

Lees ook:Zoek je werk, ben je helderziend?
Lees ook:Shocking: ziekenhuis sjoemelt met medicijnprijs
Lees ook:Zorgverzekeraar vergoedt slechts deel van tandartsrekening
Lees ook:Zorgverzekeringen 2015 vergeleken: ZieZo
Lees ook:‘Kritiek op longkankerstudie is onterecht’

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Spiritueel medium bejubelt Koninginnedagdrama

 1. Annie

  Hoi hoi,
  Ik heb gelezen dat U zelf bij Hart van Nederland werkt? Dat programma dat alle ellende van Nederland en alle Helse Pijnen zo goed kan opzoeken en op de Tv elke dag weer kan laten zien. Ik geloof niet dat dat Medium het bejubelt zoals U gezegd hebt, maar meer dat het een mening is van iemand die er voor durft uit te komen, en dat mag geloof ik in Nederland??? zo te zien,….niet meer!!! Oeps, opletten dus voor de rest van Nederland, zeg vooral niet wat je denkt!. Misschien….misschien is er een reden dat we hier allemaal zijn??? hier op aarde, is er misschien een Groter Plan waar ze het over heeft. als je daar dan niets van weet of begrijpt, is het makkelijk te oordelen, maar ik heb ergens gelezen……oordeel niet over iemand anders, want je oordeelt over Jezelf. Ga maar weer verder met de Helse Pijnen van Hart van Nederland. De TV weet ongetwijfeld wat er goed voor ons is.
  Groeten

    /   Reply  / 
 2. Walter van Nispen

  Alhoewel ik de mening niet deel (of maar gedeeltelijk) van het ‘medium’ kan ik toch haar benadering van dit drama begrijpen. Men denkt hierover vanuit de visie van ‘het hogere’ waar alles zijn bedoeling en betekenis heeft. Ook wat wij met ons menselijk bewustzijn als verschrikkelijke drama’s ervaren.. Men denkt hier ook vanuit de reIncarnatie-gedachte en het doel dat de gereincarneerde ziel zich heeft gesteld. Zgn. ‘slachtoffers’ zijn dus in deze betekenis echte ‘slacht-offers’ die een hoger doel dienen. Het resultaat is voor dit medium dan ook zichtbaar in de solidariteit en gezamenlijke bezinning van de mensen die op dergelijke drama’s volgen. Hogervermelde reactie van ‘afschuw’ vind ik zeker begrijpelijk maar toch wat te snel en ondoordacht gegeven. Spirituele mensen zijn nu eenmaal, net zoals alle gelovigen en kerkelijken, echte zin-gevers dat het rationele altijd overstijgt. Wat was nu weer de zin van de marteldood aan het kruis van een godmens?

    /   Reply  / 
 3. katja

  Domweg bullshit. Nederland criminaliseert steeds meer door dit en ander soort oplichters, alle andere zgn geloven incluis. Het hogere, me reet. Diegenen die dat zeggen hebben het zelf gewoon hoog in de bol en denken stilletjes zelf god te zijn.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>