Resistent griepvirus in 3 landen aangetroffen

Niet alleen in Denemarken, maar ook in Japan en Hong Kong (China) blijken patiënten besmet te zijn  geraakt met een variant van het Mexicaanse griepvirus dat niet reageert op de virusremmer oseltamivir (Tamiflu). Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekendgemaakt.

Het gaat om in totaal 3 patiënten die niet ernstig ziek waren en inmiddels zijn hersteld. Bij mensen in de naaste omgeving van de 3 personen is het resistente virus niet aangetroffen. De virussen bleken niet te reageren op oseltamivir, maar wel op de virusremmer zanamivir.

In totaal zijn er in laboratoria nu bijna 1000 virussen onderzocht op resistentie tegen antivirale medicijnen. Op die 3 na, reageerden alle virussen op zowel oseltamivir and zanamivir. Volgens de WHO gaat het vooralsnog om incidenten en zijn er geen tekenen die wijzen op  de ontwikkeling van wijdverspreide antivirale resistentie onder H1N1-virussen.

Lees ook:Eerste geval van resistente Mexicaanse griep aangetroffen
Lees ook:Eerste Nederlandse dode gemuteerde versie van Mexicaanse griep
Lees ook:Resistente Mexicaanse griep duikt op in Nederland
Lees ook:4 kinderen gestorven aan Mexicaanse griep
Lees ook:Eén man overleden aan Mexicaans griepvirus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>