Veel moedervlekken beloven rimpelloze huid

Moedervlekken zijn niet fraai. Maar wist je dat ze ook een goed teken kunnen zijn. Volgens onderzoekers van het King’s College in Londen zijn mensen met veel moedervlekken genetisch beter beschermd tegen de tand des tijds.

En dat betekent minder rimpels op latere leeftijd. Ook zou er een link zijn met sterkere botten en spieren. Over het laatste kan ik weinig zeggen, maar zowel mijn moeder als haar moeder hebben (en hadden) heel veel moedervlekken, én inderdaad een hele mooie, gave huid!

Moedervlekken worden gevormd door sneldelende cellen die plekken van donker pigment produceren. Dit proces begint vaak vanaf een jaar of 4. Meestal verdwijnen de plekje rond 40 jaar, maar bij sommige mensen blijft het aantal toenemen. Het gevolg zou een egale en rimpelloze huid zijn die vrouwen er tot 7 jaar jonger kan doen uitzien dan ze in werkelijkheid is.

Daarnaast bleek uit een onderzoek onder 1200 één- en twee-eiige tweelingen tussen 18 en 79 jaar dat mensen met meer dan 100 moedervlekken sterkere botten hebben en dus minder kans lopen op botontkalking, dan mensen met minder dan 25 moedervlekken.

De wetenschappers willen nu uitzoeken of moedervlekken ook beschermen tegen andere ouderdomskwalen zoals verminderd zicht en zelfs hartproblemen.

De resultaten zijn in strijd met eerdere onderzoeken die aantoonden dat een huid met veel moedervlekken een risicofactor is voor huidkanker.

Bron: hln.be

Lees ook:‘Waarschuwingen voor gevaar van de zon overdreven’
Lees ook:Balsporten zorgen voor sterkere botten
Lees ook:Drank goed voor je botten
Lees ook:Heeft een facelift wel nut?
Lees ook:App helpt huidkanker herkennen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>