Een pilletje voor slimmere hersens


Na de vitaminepreparaten, antioxidanten en omega's is er nu de breinpil die moet zorgen voor betere mentale prestaties. De pil Cebrium is woensdag gepresenteerd in de Lairesse Apotheek in Amsterdam.


De directie van Cebrium kon geen betere tijd uitkiezen om het product te presenteren. Nu mensen langer moeten gaan werken en dus mentaal sterk moeten blijven is een extra shot 'for train the brain' mooi meegenomen. Maar dat niet alleen, het is algemeen bekend dat ouderen het steeds belangrijker vinden om vitaal oud te worden, dus zonder allerlei kwalen. Daar willen veel mensen wel wat extra's voor doen, bewijst onder meer de grote toeloop naar sport- en fitnesscentra.

Cebrium is een voedingssupplement dat bestaat uit een combinatie van natuurlijke aminozuren die de mentale prestaties opstuwen. De ontwikkelaars wijzen onder meer op multi-tasking, het snel opnemen van feiten en cijfers, een goede concentratie en het nemen van snelle beslissingen als kenmerken van een brein dat goed functioneert. Cebrium is volgens de makers vooral voor mensen die dagelijks topprestaties moeten leveren.

,,De aminozuren versterken de overdracht van signalen in de hersenen. Ze beschermen tegen de schadelijke invloed van buitenaf en ze vormen de essentiële bouwstoffen voor de hersenen'', aldus de ontwikkelaars.

Toch is het geen hulpmiddel voor alcoholisten, bevestigt Cebrium-directeur Kenneth Rogers. ,,Aan de ene kant heb je je lichamelijke fitheid en aan de andere kant je mentale fitheid. Je kunt je mentaal goed voelen, maar lichamelijk een wrak zijn als je te veel gedronken hebt'', aldus Rogers.

Hij stelt dat de pillen niet te vergelijken zijn met korte, snelle oppeppers als een expresso of een Breezer. Wie iedere dag Cebrium slikt, zou dat na drie tot vier weken moeten gaan merken, zegt Rogers.

Bron: AD.nl 

Lees ook:Breintraining houdt dementie niet tegen
Lees ook:Hoe sociaal fit ben jij?
Lees ook:Koffie maakt niet wakker
Lees ook:Eerste 24-uurs poli voor TIA
Lees ook:‘Groen bewegen’ goed voor je humeur en zelfvertrouwen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Een pilletje voor slimmere hersens

  1. Tim

    Ik denk dat er ook veel mensen hier verkeerd gebruik van gaan maken. Als ze na 4 weken merken dat het echt goed werkt ze nog meer gaan slikken om nog beter te werken etc. ( verslavende werking? geestelijk dan.. )
    En kan je teveel innemen? Zoja, wat gebeurd er dan?

    Ik hoop dat er heel goed is nagedacht over alles wat fout zou kunnen gaan voordat ze deze pil hadden uitgebracht.

      /   Reply  / 
  2. PINAR

    IS ER EEN MOGELIJKHEID OM PROEF PAKKET VAN CEBRIUM AAN TE KOMEN….MAAR WAAR MOET IK DAT AANVRAGEN,,MISCHIEN WEET JULLIE EEN ADRES BIJ EEN BEDRIJF DIE IN NEDERLAND BEKEND IS OM TE GAAN VRAGEN…

    DANK U WEL

    [email protected]

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>