Buikgriep eist leven in verzorgingshuis


In het verzorgingshuis Zonnehof in Haren is een dode gevallen door een omvangrijke buikgriepepidemie.
Eenderde van de circa honderd bewoners zijn ziek geworden.

Eveneens zijn zeven personeelsleden zijn besmet geraakt met het virus. Drie patiënten zijn momenteel in het ziekenhuis opgenomen. Eén van hen verkeert in levensgevaar.

Afgelopen week steeg het aantal ziektegevallen zorgwekkend. Gistermiddag sloeg de leiding van het verzorgingshuis alarm en werd een crisisteam bijeen geroepen om de noodsitiatie in de Zonnehof onder controle te krijgen.

Inmiddels gelden exta hygiënemaatregelen voor personeel en bewoners. Ook zijn extra personeelsleden ingeschakeld en wordt het bezoek buiten de deur gehouden.

Ondertussen maken bewoners en personeel zich volgens de directie van het verzorgingshuis grote zorgen. De verwachting bestaat dat zich nog meer ziektegevallen zullen aandienen.

,,Maar we doen alles in de zaak in de hand te houden,’’ zegt directeur Stienus Opheikens van de Zonnehof. De leiding van het verzorgingshuis hoopt dat de epidemie door de extra maatregelen over enkele dagen onder controle is.

Waarschijnlijk gaat het om het zogenoemde NORO-virus dat buikgriep, ernstige diarree en braken veroorzaakt. Het is een vrij algemeen virus dat vooral ouderen en mensen met verminderde weerstand flink ziek kan maken. Meestal houden de verschijnselen een dag of drie aan.

Bron: AD.nl 

Lees ook:GGD kritisch over aanpak buikgriepgolf
Lees ook:Tweede bewoner tehuis overleden na buikgriep
Lees ook:Bewoners gezonder in Vogelaarwijken
Lees ook:Norovirus in vakantiepark
Lees ook:Buikgriepgolf treft ziekenhuizen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>