Boek helpt kinderen van groter worden angst af

Wellicht is het onderstaande herkenbaar?
Het omgaan met veranderingen is voor veel jonge kinderen lastig. Als er van hen wordt verwacht dat ze iets nieuws gaan ondernemen, vinden ze dat vaak een beetje eng. Ze zijn bang voor het onbekende dat gaat komen en denken soms dat het mis zal gaan. Liever houden ze het bij het oude en blijven ze ‘klein’. Om deze kinderen te helpen groeien en te laten zien dat veranderen leuk kan zijn publiceert Droomvallei Uitgeverij het kleurrijke prentenboek ‘Rumme Rups’ van Mirjam Hildebrand (met illustraties van Illutié – Britta Reinhard).

Een kleurrijk en levendig prentenboek
Het boek gaat over een rupsje dat angstig is om uit te groeien tot vlinder. Gelukkig wordt hij bijgestaan door zijn insectenvriendjes en krijgt hij heel wat tips om zijn angst te overwinnen. Hij ontwikkelt positieve gedachten. Hiermee gewapend, durft het rupsje de verandering aan. Zodra hij een vlinder wordt en alles nieuw is, leert hij dat leren met vallen en opstaan gaat. Uiteindelijk voelt hij zich zekerder en maakt hij veel plezier. Het boekje sluit nauw aan bij de belevingswereld van kinderen van drie tot en met zes jaar en is door de kleurrijke en levendige platen een lust voor het oog. Het verhaal is op rijm geschreven, wat maakt dat de ondersteunde zinnen gemakkelijk beklijven.

Tips en vragen
Mirjam Hildebrand is werkzaam als kinderpsychologe. Omdat zij het belangrijk vindt dat dit thema juist bij deze jonge doelgroep wordt behandeld, heeft zij dit boek geschreven. ‘Toen ik ouders over mijn plannen voor dit boek vertelde, gaven ze aan daar enorm blij mee te zijn. Zo’n boek hadden ze nog niet kunnen vinden.’ Mirjam heeft aan het einde van het boek informatie voor ouders/verzorgers en leerkrachten opgenomen. Er staan voorbeeldvragen in om aan kinderen te stellen. Deze vragen zijn ook geschikt voor in een groepsgesprek. Tevens worden er tips gegeven hoe om te gaan met een kind dat angstig is voor verandering en/of faalangst heeft. Als laatste presenteert zij een aantal affirmaties: positieve zinnen die je helpen veranderingen te accepteren.

Te koop vanaf 24 mei 2014
De boekpresentatie van ‘Rumme Rups’ vindt plaats op 24 mei 2014 in boekhandel H. de Vries op de Gedempte Oude Gracht te Haarlem. Iedereen is vanaf 16 uur welkom om een gesigneerd exemplaar aan te schaffen. Ook is het boek (vooruit) te bestellen via de site van Droomvallei Uitgeverij, www.prachtboeken.nl. Droomvallei Uitgeverij geeft boeken en kaartensets uit. Alle producten zijn creatief, positief en kleurrijk. Een explosie van creativiteit en zelfontwikkeling.

Lees ook:Bereid je peuter voor op de komst van een broertje of zusje
Lees ook:Boek helpt jonge kinderen met een ouder met psychische problemen
Lees ook:Nieuw boek: Als kanker je gezin treft
Lees ook:Say whaaaat? Straks worden we nog gezond dankzij Gordon!
Lees ook:Boek over verslavingen: ‘Als lekker lastig is’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>