Wereld Bloeddonordag 14 juni –

bloeddonors

Ruim 343.000 Nederlanders hebben vorig jaar zo’n 726.508 bloeddonaties mogelijk gemaakt. Per 1.000 inwoners zijn er 20,21 donors. Op 14 juni tijdens Wereld Bloeddonordag worden de donors wereldwijd bedankt voor hun belangeloze bijdrage. Tevens wordt benadrukt hoe bijzonder en hoe hard nodig deze donaties zijn en blijven. Ondanks een stabilisatie van het aantal geregistreerde donors is er een aanhoudende behoefte aan meer donors.

Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die kunnen blijven genieten van het leven en daar hun bloeddonor dankbaar voor zijn. Door bijzonder persoonlijke verhalen van mensen die afhankelijk zijn (geweest) van het ontvangen van bloed, worden symbolisch de gevolgen van de onbaatzuchtige hulp van bloeddonors in Nederland in beeld gebracht.

Oproep

Op 14 juni tijdens Wereld Bloeddonordag zijn 43 locaties waar bloed kan worden gedoneerd geopend. 50 patiēnten bezoeken de locaties om donors te bedanken. Daarnaast een oproep om zelf een kort filmpje of foto te maken waar het na het ontvangen van bloed weer mogelijk was om:

  • Naar school te gaan
  • Te gaan werken
  • Te sporten
  • Op vakantie
  • Een avondje uit

De meeste donors geven bloed omdat ze graag iets voor de maatschappij willen betekenen. Deze Wereld Bloeddonordag mag dat ‘iets’ best eens in beeld worden gebracht. Doet u mee?

https://www.sanquin.nl/

 

Lees ook:Koning Willem-Alexander opent Wereld Bloeddonordag 2016
Lees ook:Bloeddonors bedankt!
Lees ook:Bloeddonoren uit risicogebieden getest op Q-koorts
Lees ook:Cool: stees meer 20- en 30 jarigen zijn bloeddonor
Lees ook:Zeker weten dat je bloed mag geven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>