Scan maakt einde aan onzekerheid bij hartklachten

Mensen met hartklachten kunnen veel sneller uitsluitsel krijgen over de aard en de ernst van hun klacht als er direct een scan van het hart wordt gemaakt. Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen gaat als eerste in Nederland patiënten die op de eerste hulp belanden met onverklaarbare pijn op de borst standaard een hartscan aanbieden.

De techniek levert binnen enkele seconden een betrouwbare diagnose op. De scan maakt verkalkingen en andere afwijkingen aan het hart zichtbaar.

’Binnen een paar uur kunnen patiënten naar huis met passende behandelvoorstellen, terwijl gebruikelijk is dat ze weken, soms maanden moeten wachten voor de diagnose’, aldus CWZ-cardioloog Mark Winkens afgelopen weekeinde in De Gederlander.

De cardiologen en radiologen van het CWZ zijn erg enthousiast over de haarscherpe beelden. Het onderzoek is niet belastend voor de patiënt. Op de spoedeisende harthulp van het CWZ zullen ruim 500 mensen per jaar een zogeheten cardiale CT ondergaan, is de verwachting.

Het CWZ doet samen met het Academisch Ziekenhuis Maastricht onderzoek naar de voordelen van de techniek.

Bron: CWZ

Lees ook:Kleine longtumoren beter op te sporen met ct-scan
Lees ook:Cardioloog en internist Ruwaard ziekenhuis aangeklaagd
Lees ook:Doorbloeding hersenen makkelijker te zien
Lees ook:IGZ wist al langer van problemen Ruwaard
Lees ook:Eén cardioloog Ruwaard mag weer aan het werk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>