Ethanol op de werkplek kankerverwekkend

Langdurige blootstelling aan ethanol op de werkplek kan kanker veroorzaken. Dat valt te lezen in een advies van de Gezondheidsraad aan het ministerie van sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ethanol wordt in de zorg gebruikt voor desinfectie.

Verpleegkundigen komen er meer in aanraking als de ze huid van hun handen met het middel desinfecterenl. Bovendien is het mogelijk dat ze de erhanoldampen inademen. De Gezondheisraad is nu voornemens een huidnotitie op te stellen.

Door een langdurige blootstelling gedurende een loopbaan van veertig jaar aan ethanol wordt het risico op borstkanker (bij vrouwen) en ook op darmkanker groter.

De Gezondheidsraad heeft voorgesteld om Maximaal Aanvaardbare Concentraties (MAC)-waarden voor ethanol in te stellen voor langdurige belasting en voor piekbelasting op de werkplek. Dit advies zou moeten leiden tot wettelijke normen voor beroepsmatige bloostelling aan ethanol.

Bron: zibb.nl

Lees ook:Screening op darmkanker komt eraan
Lees ook:Nederland krijgt landelijke screening darmkanker
Lees ook:Asbest gevaarlijker dan gedacht
Lees ook:Ooit gerookt? Dan meer risico op borstkanker
Lees ook:Darmkanker tijdens screening vaker aangetroffen bij mannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>