Ryan Air overweegt vettax voor dikke passagier


‘Wilt u misschien even op de weegschaal gaan staan voor u het vliegtuig instapt?’ De kans bestaat dat je deze vreemde vraag wordt gesteld als je in de toekomst met Ryan Air wilt vliegen.

Zoals vrijwel iedereen, moet ook Ryan Air bezuinigen. De consument heeft nu immers wel wat anders te doen dan dure vliegreizen boeken. Wat dacht Ryan Air: we kunnen wel zelf wat bedenken, maar laten we onze passagiers eens vragen wat hun favoriete kostenbesparing is. 

De passagiers wisten het wel. Zolang ze zelf maar niet hoefden mee te betalen, vonden zij het al lang goed. En dus werden de bezuinigingen afgeschoven op de dikke medemens. Een vettax was het idee.

Een vettax voor passagiers met obesitas zag 29% van de ruim 100.000 klanten die de enquête invulden wel zitten.

Absolute waanzin natuurlijk, maar Ryan Air neemt het idee heel serieus en gaat haar klanten nu vragen hoe zij vinden dat de uitvoering eruit moet. 

Ze hebben 2 opties: betalen voor elke kilo boven de 130 kilo voor mannen en 100 kilo voor vrouwen. Of, betalen voor een tweede stoel als blijkt dat de buik van de passagiers tegelijkertijk de armleuning raakt.

Kan Ryan Air niet op een veel eenvoudigere manier véél meer geld binnenhalen, zonder daarbij een bepaalde groep te stigmatiseren? Voorbeeldje: de hoeveelheid baggage die iemand mag meenemen beperken. Wie meer wil meenemen, mag dat alleen tegen extra betaling.

Of de tickets verhogen met een luttel bedrag als 2,50. Maar daar zijn de klanten van Ryan Air het vast niet mee eens, want dat raakt hen zelf in de portemonnee….

Lees ook:Protest tegen ‘dikkentaks’ KLM neemt toe
Lees ook:Nederlander wil geen vettax
Lees ook:Baby eerste Spaanse griepslachtoffer sterft door medische fout
Lees ook:‘Vettax is lastig te realiseren’
Lees ook:Geen eigen bijdrage voor logopedist en diëtist

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ryan Air overweegt vettax voor dikke passagier

  1. kees

    Gisteren voor de eerste keer een vlucht met Ryanair meegemaakt.
    Wat een verschrikking zeg !!! Als haringen in een ton zatten we ruim 2 uur samengeplakt. Er zal maar wat gebeuren zeg daar kom je nooit meer levend uit
    Een onozele bemanning en onnverstaanbare geluids installatie completeerd `het verhaal. Nog noot zo een looser airline meegemaakt
    Ne dan air berlin ook een budget airline maar wel met een top service
    De moraal van het verhaal ??
    Ik moet over 10 dagen nog met RLA (Rayn looser airline terugvliegen)

    Zucht…..

      /   Reply  / 
  2. mia

    Mijn visie is dat wanneer een persoon niet tussen de 2 armleuningen past, hij 2 stoelen moet boeken. Dit voor zijn eigen comfort en dat van zijn medepassagiers. Ooit zat ik naast een persoon die de armsteun moest opheffen omdat hij niet in de stoel paste. Hij zat met zijn billen, heupen en lijf tegen me geplakt. Toen ik wat opzij schoof nam hij direct de gelegenheid om nog meer plaats in te nemen. Zijn zweet voelde ik los door mijn kledij. Betalen per gewicht moet ook kunnen maar dan voor iedereen, dik of dun.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>