Deel zorgpersoneel moet wachten op griepprik

Artsen en verpleegkundigen die veel contact hebben met patiënten uit medische risicogroepen komen als eerste in aanmerking voor inenting tegen de Mexicaanse griep. De rest zal even moeten wachten. Dat schrijft minister Klink in een brief aan de koepelorganisaties in de gezondheidszorg.

Onlangs maakte fabrikant Novartis bekend dat er vertraging is opgetreden in de levering van het vaccin tegen de Nieuwe Influenza A (H1N1). Daardoor kunnen niet alle gezondheidswerkers al in de eerste ronde ingeënt worden.

Minister Klink heeft nu bepaald dat als eerste komen in aanmerking: zorgpersoneel in ziekenhuizen, ambulancepersoneel, huisartsen, -assistenten en ondersteunend personeel, zorgpersoneel in verpleeg- en verzorgingshuizen en in instellingen voor gehandicapten, thuiszorgmedewerkers en verloskundigen.

Mogelijk komt het vaccin later ook beschikbaar voor zorgpersoneel dat minder contact heeft met risicogroepen. Dat hangt af van de levering van vaccin, de logistieke haalbaarheid en het verloop van de epidemie.

De minister wijst er in zijn brief op dat vaccinatie niet verplicht is, maar hij noemt het wel verstandig als zorgpersoneel, dat veel contact heeft met risicogroepen, zich laat vaccineren.

Bron: Ministerie van VWS

Lees ook:Zorgmedewerker krijgt voorrang bij griepprik
Lees ook:Klink wil overtollige vaccins verkopen
Lees ook:‘Voor iedereen een griepprik wordt te duur’
Lees ook:Zwangere vrouw krijgt géén oproep voor griepprik
Lees ook:Nederland koopt 34 miljoen griepvaccins

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Deel zorgpersoneel moet wachten op griepprik

  1. van renswouw

    ik vind dat alle kinderen ingeent moet worden voor de mexicaanse griepprik.

      /   Reply  / 
    1. Fan

      nou, daar denken de ouders van Freek (de jongen die overleed na vaccinatie) toch wel heel anders over.

      lees maar:

      http://www.telegraaf.nl/binnenland/5152548/___K
      Beste mensen, laat je niet gek maken door de vaccins. Ik krijg liever de griep dan het vaccin. Mijn liefste FReek was kern gezond dat bleek uit autopsie.3 dagen na vaccinatie was hij er niet meer. Wij kregen zelf te horen van iemand die bij de inspectie gezondheidszorg gewerkt heeft, dat er wel verband is tussen vaccinatie en zijn overlijden. Dus ze moeten van onze lieve kleintjes afblijven. Maffia-praktijken!!!!! schandalig !!!!!Wij blijven vechten voor mijn dierbaarste Freek. kijk op meerwetenoverfreek.nl
      hagoort, Barendrecht | 19:34 | 24.10.09

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>