Jonge Q-koortspatiënten krijgen bezoek van de Kinderombudsman

Kinderombudsman Margrite Kalverboer bezoekt 20 april in Den Bosch een groep jonge Q-koortspatiënten. Dat hebben de ombudsman en Stichting Q-support onlangs bekendgemaakt. De stichting houdt zich bezig met advies, begeleiding en onderzoek voor Q-koortspatiënten.

Kalverboer wil uitzoeken wat het voor jongeren betekent om te leven met Q-koorts. Ze vraagt zich onder meer af hoe deze twaalf- tot achttienjarigen het op school doen en of zij mogen meepraten over belangrijke beslissingen over hun gezondheid.

Meer dan tien jaar geleden werden geiten op boerderijen in vooral Noord-Brabant besmet met Q-koorts. De infectieziekte kan overgaan van dier op mens. Duizenden mensen werden ziek, van wie naar schatting achthonderd chronisch ziek. Voor zover nu bekend zijn er 74 mensen overleden aan de gevolgen van Q-koorts.

Lees ook:‘Zeker 24 doden door Q-koorts’
Lees ook:Aantal besmettingen met Q-koorts stijgt snel
Lees ook:Q-koortspatiënten willen hun verhaal kwijt
Lees ook:Aantal besmettingen Q-koorts nu al verdubbeld
Lees ook:Hartpatiënt kan Brabant beter mijden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>